Wednesday, May 9, 2012

How To Detox Your Stressszzzz

 Ouh bila sebut pasai stress ni, gamaknya akulah wanita paling stress di tempat keje aku sekarang ini. Tak pernah lagi ada orang yang stress sampai masuk-masuk wad. Huhu..

Bagi aku stress ni sangat setan. Sebab ia membuatkan kita pikir macam-macam. Semua serba tak kena saja.

Aku ada beberapa cara untuk menangani stress - walau mungkin kurang berkesan, tapi bagi diriku, alangkah baiknya kita mencuba sesuatu daripada dok diam tak buat apa-apa. So ya. Berbalik kepada cara menangani stress? Antara yang aku lakukan adalah senaman, shopping (hat ni selalu sangat buat, huhu..) dan pi facial.

Dan semalam, aku curi jugak masa lunchku dengan melakukan facial di salah sebuah pusat rawatan kecantikan feveretku. Aku suka cara amoi ni facial muka aku sebab teknik yang digunakan sangat sangat sangat selesa. Teknik massage wajah yang dia gunakan memang lain daripada yang lain. Ditambah dengan suasana lokasi yang damai......Wuuuuuu...Memang terbaik.

Aku rasa rejuvenate, energy mencurah-curah masuk melalui saraf-saraf yang ada kat muka aku ni. Semuanya dengan hanya RM 48. Muka nampak berseri walau tanpa mekap. Even kawan-kawan pun notice.

Virgin skin. Takder langsung mekap di situ.
Bertuah laaa student yang present LI petang semalam. Sebab apa? Sebab...aku merasakan diri ini penuh dengan energy, rasa hati yang berbunga-bunga, seperti ada bunga yang mekar dalam taman ..Hehe...Nasib hampa baik nooo...
Abaikan barang yang penuh kat atas lantai. Stok PnP yang baru sampai.

 Kalau boleh la, setiap hari nak p facial. Banyak duittttt!!Abang tolong kasi elaun lebih skit boleh?
Lot of energy!

No comments: